Financiele gevolgen door de Coronacrisis?

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er bijvoorbeeld banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen.

Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen.

Huurbetalingen

Ben je huurder van SallandWonen en ben je bang dat je de huur nu niet kunt betalen? Neem dan contact op met team incasso, Paulien en Ellen. Zij zoeken graag met jou naar een oplossing. Mail of app (06 55 37 40 89) met ons, of bel met 0572 348 348. 

Heb je al contact met team Incasso voor bijvoorbeeld een betalingsregeling en lukt het je niet om de afspraken na te komen door de Coronacrisis? Meld je dan!

Gemeentes helpen met de TONK! 

WAT IS de TONK?
De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is een tegemoetkoming voor als u minder inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water, servicekosten en de gemeentelijke belastingen. De TONK-uitkering is een vorm van bijzondere bijstand (Participatiewet).

Meer weten? of TONK aanvragen?
Woon je in de gemeente Raalte? Ga naar de website van Gemeente Raalte  
woon je in Olst-Wijhe? dan kan je hier terecht.

Inzicht krijgen op uw financiën?

Heeft u hulp nodig om meer inzicht te krijgen in uw financiën?
Ga dan naar de websitepagina 'Omgaan met geld'.

Daar leest u wie u daar in kan ondersteunen.   

 

Regeling voor ondernemers en ZZP’ers

Het kabinet heeft meerdere regelingen voor zelfstandigen getroffen om inkomstenterugval door het Coronavirus op te vangen.
Check hier de regelingen.