Gas-water-elektra

Gas, water en elektra in uw woning regelt u zelf met de energieleveranciers. Soms zitten er energiekosten in de huur, bijvoorbeeld voor het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes. Als dat zo is dan staat dit altijd op uw huurvereenkomst.

Veel gevraagd over Gas-water-elektra

Moet ik mij aanmelden voor gas, water en elektra als ik een woning ga huren?

Algemeen

Wij vragen u om uzelf binnen vijf dagen na huuringangsdatum aan te melden als klant bij de nieuwe energieleverancier. U bent vrij om te kiezen bij welke leverancier u afneemt (met uitzondering van bepaalde appartementencomplexen waar Cogas de leverancier is). Als u bent aangemeld als nieuwe klant moet u de (meterstanden) beginstanden doorgeven. De cijfers achter de komma en in het rode gedeelte hoeft u niet te noteren. U moet aan Vitens uw persoonlijke gegevens en de meterstanden voor water doorgeven.

In mijn woning is de waterdruk laag. Wat kan ik doen?

Algemeen

Is dit in uw hele woning zo? En hebben de buren dit probleem ook? Neem dan contact op met Vitens via 0800-0359.

Verschilt de druk per kraan? Dan staat uw hoofdkraan misschien niet goed open. Kijk voor de zekerheid in de meterkast of de hoofdkraan goed open staat. Ook kan het zeefje op de kraan verkalkt zijn. Deze kunt u eraf draaien en reinigen met azijn. Woont u in een appartementencomplex? Geef dan een reparatieverzoek aan ons door.

Een reparatieverzoek kunt u digitaal indienen via de direct regelen knop: 'Reparatieverzoek indienen' op onze website of bel ons via 0572- 348 348.

Wat moet ik doen als ik gaslucht ruik?

Algemeen

Sluit onmiddellijk de gaskraan en open uw ramen. Gebruik geen vuur en steek geen sigaret op. Neem meteen contact met ons op via 0572- 348 348. Bel niet vanuit uw eigen huis, maar ga hiervoor naar buiten of de buren. Buiten kantoortijden schakelen wij u automatisch door naar onze achtervang.

Ik heb geen stroom, wat moet ik doen?

Algemeen

Heeft u een elektrastoring? Doe altijd eerst een stekkerproef om uit te sluiten dat het aan uw eigen apparatuur ligt:

  • Haal alle stekkers uit de stopcontacten en zet alle lampen uit.
  • Schakel daarna alle groepen en de aardlekschakelaar in de meterkast in.
  • Stop alle stekkers weer één voor één terug in de stopcontacten.

Valt de stroom opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact stopt of een apparaat aanzet? Dan veroorzaakt dit apparaat waarschijnlijk de storing. Vervangen of repareren van het het apparaat is dan de oplossing.

Geeft geen enkel apparaat een probleem en heeft u niet teveel apparaten tegelijk op 1 stroomgroep aangesloten? En valt de stroom toch uit? Dan is er waarschijnlijk iets met de elektra-installatie aan de hand.

Een reparatieverzoek kunt u digitaal indienen via de direct regelen knop: 'Reparatieverzoek indienen' op onze website of bel ons via 0572- 348 348. Let op: blijkt dat de storing toch door uw eigen apparaten of door uzelf is veroorzaakt? Dan betaalt u alsnog de reparatiekosten. Wij sturen u dan een rekening.

Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven. Hebben jullie die voor mij?

Algemeen

U bent zelf verantwoordelijk voor het noteren van de meterstanden. Het kan zijn dat ze ook door ons zijn genoteerd, u kunt altijd met ons bellen om te informeren.