Zonnepanelen

We doen ons best om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk huurders gebruik kunnen maken van zonnepanelen op hun huurwoning. Want met zonnepanelen profiteert u van goedkopere, zelf opgewekte zonnestroom. Deze zonnestroom is gegarandeerd goedkoper dan de prijs die u betaalt bij uw huidige energieleverancier.

Wij werken hiervoor samen met de stichting Wocozon. Wocozon is een stichting zonder winstoogmerk, die als doel heeft om de sociale huurwoningen ook te laten profiteren van de zonnepanelen. 

Wilt u zonnepanelen? Hoe u zelf zonnepanelen kunt aanvragen, leggen we uit op de vervolgpagina: 'zonnepanelen ook voor huurders' 

Heeft u al zonnepanelen? Wocozon geeft antwoord op veel vragen via hun website: Wocozon/veel gestelde vragen

Let op: Energiemaatschappijen kunnen een heffing of 'boete' in rekening brengen als u zonnepanelen heeft. Wocozon heeft op  een rij gezet wat u dan het best kunt doen. U leest het hier. 

Maar u kunt ook persoonlijk contact met Wocozon zoeken. Ze zijn bereikbaar op 085-74 41 058 of stuur een mail met uw vragen naar klantenservice@wocozon.nl.

Veel gevraagd over Zonnepanelen

Ik wil graag zonnepanelen op mijn woning. Hoe werkt dat?

Algemeen

Op onze websitepagina: 'zonnepanelen ook voor huurders'  leggen we uit hoe dit werkt. U kunt hier ook het animatiefilmpje met uitleg bekijken. U kunt zonnepanelen aanvragen via de direct regelen-knop 'Zonnepanelen aanvragen'.

Wilt u meer informatie over zonnepanelen? Dan verwijzen we u naar de klantenservice van Wocozon. Zij helpen u graag verder. Zij zijn bereikbaar op 085-74 41 058 of stuur een mail met uw vragen naar klantenservice@wocozon.nl.

Wat doet SallandWonen om hoge energiekosten te beperken?

Algemeen

We werken er hard aan om de woningen energiezuiniger te maken. Dat doen we vooral projectmatig. Dat is wel zo duurzaam.

Verduurzamen en Onderhoud
Veel van onze woningen hebben we al goed geïsoleerd en de aankomende jaren blijven we dit ook doen. Zodat de woningen nu en in de toekomst betaalbaar blijven voor onze huurders. Helaas kunnen we dat niet zomaar even snel doen. Hier is tijd, geld, mankracht en materiaal voor nodig. U krijgt bericht van ons als uw woning (wijk) aan de beurt is voor het projectmatige verduurzaamheidsproject

Snelle hulp bij energie besparen aanvragen
Is uw woning nog niet aan de beurt geweest voor het verduurzaamheidsproject? Of denkt u dat het beter kan? Dan helpen we u gratis om toch snel energie te besparen.

U kunt zich aanmelden voor ‘hulp bij energie besparen’. Dan komt onze vakman bij u thuis een woning-energie-check doen. Hij brengt kleine energiebesparende aanpassingen in uw woning aan, als het nodig is en kan. Want alle kleine beetjes helpen! En daar helpen wij u graag bij.

Zonnepanelen en elektrisch koken
Daarnaast kunt u bij ons zonnepanelen aanvragen. Lees hier meer over op de vervolgpagina 'zonnepanelen ook voor huurders' 

En de overstap van gas naar elektrisch koken aanvragen. Lees hier meer over op de vervolgpagina 'Woningaanpassing'.  

Wat moet ik doen als mijn energiemaatschappij een heffing of 'boete' in rekening brengt als ik zonnepanelen heb?

Algemeen

Het is inderdaad mogelijk dat uw energiemaatschappij een heffing of 'boete' in rekening brengt als u zonnepanelen heeft. 
Lees hier meer informatie van Wocozon wat u het beste kunt doen. 

Ik heb vragen over de zonnepanelen op mijn dak of de energieovereenkomst met Wocozon. Waar vind ik de antwoorden?

Algemeen

Wocozon geeft antwoord op veel vragen via hun website. Wocozon/veel gestelde vragen

Maar u kunt ze ook persoonlijk contact met Wocozon zoeken. Ze zijn bereikbaar op 085-74 41 058 of stuur een mail met uw vragen naar klantenservice@wocozon.nl.

 

Tellen zonnepanelen mee in de woningwaardering punten van mijn woning? En wat zijn hiervan de gevolgen voor de huurverhoging?

Algemeen

Zonnepanelen mogen officieel meetellen in de puntenwaardering van de woning. SallandWonen neemt, conform afspraak, deze punten niet mee in de totaaltelling. U ziet in de puntenwaardering van uw woning dat er punten in mindering zijn gebracht. De zonnepanelen hebben dus geen invloed op de jaarlijkse huurverhoging.

Is het nodig om zonnepanelen schoon te maken?

Algemeen

De zonnepanelen van Wocozon hebben een speciale coating waardoor schoonmaken vrijwel nooit nodig is. Wij raden ht zelfs af, om schade te voorkomen. Neemt de werking af door een extreme laag vuil, neem dan contact op met Wocozon via 085-74 41 058