Loting

SallandWonen biedt haar woningen aan via het woningaanbod op de homepage van de website.
Woningzoekenden die ingeschreven staan bij SallandWonen kunnen hierop reageren.

Verdeling/toewijzing
Normaal gesproken wordt de woning toegewezen aan diegene die het langst ingeschreven staat als woningzoekende (op basis van inschrijfduur) 
Maar bij enkele woningen gaat het op basis van loting. Dan selecteert de computer uit alle reacties één willekeurige kandidaat. Waardoor elke gereageerde evenveel kans maakt. Als een woning op basis van loting wordt aangeboden dan staat dit in de woningaanbodadvertentie van de betreffende woning vermeld.

Veel gevraagd over Loting

Mag ik een woning weigeren?

Een woning uit het woningaanbod kunt u weigeren zonder gevolgen. U kunt met uw inschrijving blijven reageren op de woningen uit het woningaanbod.

Hoe vaak zijn er lotingwoningen?

Ongeveer 1x per week.

Welke woningen worden via loting toegewezen?

Een klein deel van de woningen wordt toegewezen door loting. Over het algemeen zijn dit tussenwoningen verspreid over alle wijken waar wij woningen bezitten. Exacte adressen kunnen wij u niet geven, maar als een woning wordt verloot, staat dit duidelijk in de aanbodadvertentie vermeld.

Hoe gaat de woningtoewijzing bij loting?

In het geval van loting selecteert de computer uit alle reacties één willekeurige kandidaat.  De eerste kandidaat krijgt via de mail een woningaanbieding. Als die de woning niet accepteert, wordt nummer twee van de lotingslijst benaderd. Dit gaat zo door totdat iemand de woning accepteert.

Wat zijn lotingwoningen?

Dit zijn aanbodwoningen waarbij iedereen die hierop reageert evenveel kans maakt op een toewijzing. In deze gevallen wordt er dus niet gekeken naar uw inschrijfduur als woningzoekende.