Goed voorbereid op de toekomst

Het is goed om op tijd na te denken over uw woonwensen in de toekomst. Zo zet u op tijd een stap om te verhuizen voordat het noodzakelijk is. Daarom staat u bijvoorbeeld op tijd ingeschreven als woningzoekende. Om in de toekomst te kunnen verhuizen naar een andere geschikte woning.


Doorstroming van ouderen krijgt op dit moment veel aandacht . Ouderen wonen vaak  in een woning die ongeschikt is om er te blijven wonen als er gezondheidsproblemen optreden. Ook wonen ze vaak alleen of met 2 personen in een grote woning. Doorstromen is dan wenselijk. Maar denk ook aan grote gezinnen die te krap wonen. Het aantal woningzoekenden neemt toe, de wachttijd voor een woning neemt toe, dus de kans dat u op korte termijn een geschikte woning vindt wordt kleiner. We gaan veel woningen bouwen en willen doorstroming stimuleren. Elke inwoner op de juiste plek.
Wat kunt u doen om goed voorbereid te zijn op de toekomst?

Hieronder ziet u een filmpje over dit onderwerp.

Wat kan ik zelf doen?

Hoe schrijf ik me in als woningzoekende?

Inschrijven als woningzoekende
Op dit moment is de gemiddelde inschrijftijd voor een huurwoning 8 jaar.
Op tijd inschrijven is nodig om ervoor te zorgen dat u voldoende inschrijftijd heeft tegen de tijd dat u op zoek gaat naar een andere geschikte woning. Het is dus verstandig goed voorbereid te zijn op de toekomst en op tijd na te denken hoe u, het liefst zo lang mogelijk, prettig woont.

Waar?

Op de website van DeWoningzoeker.nl leest u hoe het werkt bij het inschrijven, zoeken en reageren op een woning. Of lees hiernaast de flyer ‘Een fijn thuis, nu en later’.

 

Ga het gesprek aan

Weet u al hoe u wilt wonen in de toekomst en wat daarvoor nodig is? Hoe kijken uw kinderen hier tegenaan? Soms is het fijn om wensen te bespreken maar dat kan ook best lastig zijn. Denk er bijvoorbeeld maar aan dat u uw partner verliest en u nu zelf het onderhoud aan uw woning of tuin moet doen. Wellicht is het een goed idee naar een kleinere woning te verhuizen of dichterbij uw kinderen te gaan wonen. 
Wonen is voor iedereen persoonlijk maar het is goed het gesprek met elkaar aan te gaan.

Denk aan slimme oplossingen

Slimme oplossingen

Er komen steeds meer slimme technologische toepassingen die de kwaliteit van leven en wonen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die je via je mobiel kunt aanpassen.

Domotica
Domotica is een verzamelnaam voor slimme apparaten die ervoor zorgen dat je comfortabeler woont of energie bespaart. Voorbeelden hiervan zijn verlichtingdie automatisch aan gaat als je midden in de nacht naar het toilet gaat, een robotstofzuiger en een slimme thermostaat die uw huis automatisch op de juiste temperatuur verwarmt. 

Digitale hulpmiddelen
Er zijn diverse digitale hulpmiddelen die ondersteunen bij het ouder worden. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische medicijndispenser: een automatische herinnering op het juiste tijdstip voor het juiste medicijn. De dispenser houdt ook het medicijngebruik bij en waarschuwt verplegend personeel of mantelzorgers als de medicatie niet wordt ingenomen. 

Verhuizen naar een toekomstbestendige woning

Onze 'Buitengewoonthuiswoningen' zijn middelgrote huurwoningen die geschikt zijn voor 1- en 2 persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen hier goed en lang zelfstandig wonen. 
Bekijk het filmpje om te zien hoe de woning er van binnen uit ziet.

De instapklare woning is energiezuinig en biedt veel wooncomfort door:

  1.  goede isolatie,
  2. kunststofkozijnen met triple-glas,
  3. WTW-unit,
  4. duurzame luchtwarmtepompinstallatie met koelfunctie en vloerverwarming op de beneden- en bovenverdieping.   

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam.  De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van een traplift. 

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De badkamer heeft een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

Waar kunt u onze Buitengewoonthuiswoningen vinden?
Raalte: De Dille 1 t/m 15, Hogenhof 1 t/m 31
Olst: Rietgors 21 t/m 27 en Notarisappel 2 t/m 8 
Nieuw Heeten: Marissinkhof 32 t/m 38
Broekland: Nijboershof 9 t/m 15
Heeten: Gieterijstraat 6 t/m 12
Heino: de Haarstraat 16 t/m 16e ,
Vreugdestand 21 t/m 35 (in aanbouw)
Kruibank 5 t/m 19 (in aanbouw)
Maaikoppel 18 t/m 24 (in aanbouw)
Luttenberg: Hermelijn 9 t/m 15

 

 

 

Langer Thuis Scan

Uw persoonlijke woon- en leefomgeving moet prettig en veilig zijn. Maar wat is daarvoor nodig? De Langer Thuis Scan geeft daar antwoord op. Met deze online scan krijgt u inzicht in wat u zelf kunt doen om prettig en veilig langer thuis te blijven wonen. 

Hoe werkt de Langer Thuis Scan?
De Langer Thuis Scan bestaat uit 8 thema's. Bij ieder thema hoort een aantal vragen. Door deze vragen te beantwoorden, krijgt u inzicht in uw persoonlijke situatie. Om een voorbeeld te geven: kunt u een beroep doen op uw buren als er wat is? Is er een supermarkt of wijkcentrum in de buurt? Heeft u alle vragen beantwoordt, dan krijgt  u een score.
Groen betekent 'alles is goed geregeld',
Oranje betekent 'een paar zaken kunnen beter' en
Rood geeft aan dat er 'op korte termijn actie nodig is'.

Hier kunt u de scan starten 

In gesprek? We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft

Bijvoorbeeld over uw inschrijving 
Wat een geschikte woning voor u is                                                                                                               
Dat u opziet tegen een verhuizing
Dat u vragen heeft over de nieuwe huurprijs                                                       
en of u dat kunt betalen?

We helpen u graag verder, neem contact met ons op:
bel naar 0572-348 348 of stuur een e-mail naar pbwooncoach@sallandwonen.nl