Groot onderhoud De Maten in Raalte

We voeren groot onderhoud uit aan 99 woningen aan de Maten In Raalte. De straat bevindt zich in de wijk Langkamp en is gebouwd in de jaren ‘70.

Verschil in aanpak
Een deel van de woningen in de wijk is aangewezen voor verkoop. Deze “verkoopwoningen” bevinden zich in woningblokken waar in het verleden al enkele woningen van verkocht zijn. Bij deze 14 woningen wordt de isolatie aan de binnenzijde van het dak en in de bestaande gevels aangebracht.

Bij de overige 85 woningen worden daken en gevels geheel vervangen. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen en mechanische ventilatie.

Informatie aan de bewoners 
Vanwege de Corona maatregelen is een informatieavond voor de bewoners niet mogelijk.
Huisbezoek:
In het najaar van 2020 hebben we alle bewoners tijdens een huisbezoek gesproken om de werkzaamheden door te nemen. 
Brochure:
Om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te leggen hebben alle bewoners een brochure met specifieke informatie over hun woning ontvangen.
Filmpje:
En we hebben het ook uitgelegd in een filmpje van 4 minuten! Dat laten wij u graag zien. Bekijk hier het filmpje voor de bewoners die in een huurwoning wonen, die we blijven verhuren.


En hier het filmpje voor de bewoners die wonen in een woning, die we gaan verkopen (als de huurder verhuisd).


Nieuwsbrieven:
De wijkbewoners ontvangen regelmatig een nieuwsbrief in de bus waarin ze kunnen lezen hoe het gaat met de planning en de werkzaamheden. 
Proefwoningen:
Eind september zijn de eerste 2 proefwoningen gemaakt. Daarbij is voor bewoners te zien hoe de woningen er straks uit komen te zien. Alle bewoners hebben een uitnodiging ontvangen op welk moment de modelwoning bezichtigd kan worden.

Planning
In november en december 2020 worden de onderhoudswerkzaamheden bij de 14 woningen met een sobere aanpak uitgevoerd. Vanaf februari 2021 wordt gestart met de uitvoering van de werkzaamheden bij de woningen waarbij de daken en gevels vervangen worden. Het gehele project is tegen de zomervakantie 2021 gereed.

Zie het filmpje waarbij de gevel wordt vervangen .

 

Het betreft 99 woningen in de straat de Maten, in de wijk Langkamp in Raalte