Nieuwbouw in Raalte - wijk Salland II - Hogenhof

We hebben 16 buitengewoonthuiswoningen gebouwd op het adres: Hogenhof. Dit is aan de rand van het nieuwbouwplan Salland II in Raalte. Op een prachtige plek met vrij uitzicht over de bergingsvijver. 

Goed Wonen 
Deze 16 nieuwe 'buitengewoonthuiswoningen' voorzien aan de behoefte en dragen bij aan de prestatieafspraken die we met de gemeente Raalte hebben gemaakt, om samen richting te geven aan goed wonen in Salland.  

Compact, duurzaam en betaalbaar
De 16 middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen zijn geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Voorrang op de verhuur
Om de doorstroming binnen onze huurvoorraad te vergroten, geven we binnen dit project bij 10 woningen voorrang aan huurders van SallandWonen die een huurwoning met minimaal 3 slaapkamers achterlaten.  Hiermee hopen we het sneller mogelijk te maken voor een/twee persoonshuishoudens om te verhuizen naar een kleinere (duurzame en betaalbare) woning. Waardoor er weer grote woningen vrij komen voor woningzoekenden met een groot huishouden.

We bouwen verder
Dat er behoefte is aan woningen voor kleine huishoudens, jong en oud, blijkt wel uit de reacties. Daarom gaan we volop verder met het bouwen van deze woningen. Zo komen er in Olst nog 23 aan de Olsterkampweg, 4 in plan Olstergaard en 20 in plan Aberson, met bouwbedrijf Nikkels. Maar ook op de nieuwbouwlocaties in de buurtdorpen Nieuw Heeten, Luttenberg, Heino en Wijhe kunnen woningzoekenden volgend jaar een nieuwe woonstek vinden.


VERHUURINFORMATIE - 16 woningen in plan Salland II

 • De huurprijs van elke woning is € 619,- per maand.  (Dit is exclusief de servicekosten voor zonnepanelen en          glasverzekering. Let op: deze servicekosten tellen niet mee in de berekening voor huurtoeslag)
 • De woningen zijn aangeboden via het woningaanbod op onze website.
 • Huishoudens van alle leeftijden, met maximaal 3 personen konden reageren.
 • 10 van de 16 woningen wijzen we met voorrang toe aan huurders van SallandWonen, die een woning met minimaal 3 slaapkamers achterlaat
 • op 4 woningen kunnen ook belangstellenden met een hoger inkomen reageren 
 • In vier verschillende advertenties:

>Hogenhof 1 – op basis van langste inschrijfduur - met inkomen tot € 39.055,
Reageer hierop om in aanmerking te komen voor een woning in het woningblok 1 met de huisnummers: 1, 3, 9 of 11

>Hogenhof 5 - op basis van langste inschrijfduur - met inkomen tot € 43.574,-
Reageer hierop om in aanmerking te komen voor een woning in het woningblok 1 - met de huisnummers: 5 of 7.

>Hogenhof 13 - op basis van langste inschrijfduur met inkomen tot € 39.055,-waarbij een huurder van SallandWonen, die een woning met minimaal 3 slaapkamers achterlaat, voorrang krijgt. Reageer hierop om in aanmerking te komen voor een woning met huisnummers: 13, 15, 19 of 21 in het woningblok 2  of de woningen met huisnummers 23, 25, 29 of 31 in het woningblok 3.

>Hogenhof 17 – op basis van langste inschrijfduur met inkomen tot € 43.574,- , waarbij een huurder van SallandWonen, die een woning met minimaal 3 slaapkamers achterlaat, voorrang krijgt. >Reageer hierop om in aanmerking te komen voor een woning met huisnummer 17 of 27 (de middelste woning in het woningblok 2 en 3.

Sleutelontvangst

De sleuteluitgiftedata van de 3 blokken zijn verschillend.

 • De nieuwe huurders van Blok 1 ontvangen de sleutels op 16 februari 2021. (’s ochtends)
 • Blok 2 op 23 februari 2021 (’s ochtends)
 • Blok 3 op 2 maart 2021 (’s ochtends).

Er zijn drie (woning)blokken gesitueerd in het plan:   

PLATTEGRONDTEKENINGEN:

blok 1 - Hogenhof 1 - 11:    begane grond en 1e verdieping & zolder 
blok 2 - Hogenhof 13 - 21:  begane grond  en 1e verdieping & zolder 
blok 3 - Hogenhof 23 - 31:  begane grond  en 1e verdieping & zolder 

SITUATIETEKENING - de drie blokken gesitueerd in het plan

_______________________________________

OMSCHRIJVING VAN DE WONING 

Wat maakt deze ‘buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?
De woning:

 • biedt veel wooncomfort
 • is instap klaar 
 • is gasloos en energiezuinig 
 • heeft zonnepanelen voor het opwekken van eigen stroom
 • biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
 • heeft weinig onderhoud nodig 

De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en vloerverwarming op de benedenverdieping en de badkamer. Met zonnepanelen op het dak en duurzame luchtwarmtepompinstallatie heeft de bewoner een lage energierekening.

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam met een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De slaapkamers en de badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning.  De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding. ____________________________________________________________________________

Zelfde type woningen op meerdere locaties. Aannemersbedrijf Valk bouwt deze 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 6 in Heino, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte en nu ook 16 in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte.

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan