Nieuwbouw Luttenberg - Hermelijn

Gemeente Raalte heeft de nieuwbouwlocatie Luttenbergerweg in Luttenberg in ontwikkeling. SallandWonen heeft de mogelijkheid gekregen om hier ook huurwoningen te bouwen. Volgens de prestatieafspraken met gemeente Raalte en de huurdersverenigingen. 

4 huurwoningen

In het ontwerpbestemmingsplan van de gemeente Raalte is de bouw van 40 woningen voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen opgenomen. SallandWonen gaat aan de (nieuwe straat) Hermelijn 4 huurwoningen bouwen: de 'Buitengewoonthuiswoning'.  De woningen worden energieneutraal en zijn geschikt voor de brede doelgroep van 1- en 2- persoonshuishoudens. Met de realisatie van deze woningen komen we tegemoet aan de prestatieafspraken met gemeente Raalte en de huurdersverenigingen.

Bouwplanning

mei 2022: We zijn begonnen met bouwen. Als eerste op het nieuwbouwplan
Op 25 mei hielp Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen, mee door het bedienen van de kraan bij het leggen van de 'eerste steen'.
Het is de planning om de woningen eind november 2022 te kunnen opleveren.

'Onze Buitengewoonthuiswoning'

We gaan hier 4 'Buitengewoonthuiswoningen' bouwen, zoals we ze noemen. Deze middelgrote huurwoningen zijn geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen hier goed en lang zelfstandig wonen. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. 

We bouwen verder aan goed wonen

Dat er behoefte is aan dit type woning bleek wel uit de reacties bij de verhuur van de Buitengewoonthuiswoningen die we al gebouwd hebben op meerdere locaties in andere buurtdorpen. (Heeten (4), Broekland (4), Heino (5), Olst (4+4) en Raalte (8+16).
Daarom bouwen we volop verder op de (nieuwbouw)locaties in de buurtdorpen Nieuw Heeten, Luttenberg, Heino en Olst. Daar kunnen woningzoekenden in 2022 of 2023 een nieuwe woonstek vinden in onze Buitengewoonthuiswoning. 

Bekijk het filmpje om te zien hoe de woning er van binnen uit ziet.

Wat maakt deze ‘Buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

Compact, duurzaam en betaalbaar

  • de woning biedt veel wooncomfort
  • is instap klaar 
  • de woning is gasloos en energiezuinig 
  • zonnepanelen voor het opwekken van stroom
  • het biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers
  • geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
  • heeft weinig onderhoud nodig 

Omschrijving woning

De instapklare woning is energiezuinig en biedt veel wooncomfort door: goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en duurzame luchtwarmtepompinstallatie met koelfunctie en vloerverwarming op de beneden- en bovenverdieping.   

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam.  De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

Tekeningen

Verhuurinformatie

Wilt u hier wonen?
U kunt zich niet specifiek voor een nieuwbouwwoning (in dit plan) inschrijven.
Deze nieuwbouwwoningen bieden wij net als onze andere huurwoningen aan via het 
woningaanbod op onze website en facebookpagina. 
Denkt u eraan, dat u ingeschreven staat als woningzoekende, om (straks) te kunnen reageren? 

Kan ik hier wonen?
Zodra de huurprijzen en de maximale inkomensgrenzen bekend zijn, plaatsen we dit op deze pagina. Net als de verhuurplanning.