Nieuwbouw Nieuw Heeten - Marissinkhof

Gemeente Raalte heeft de nieuwbouwlocatie Marissink in Nieuw Heeten in ontwikkeling.
SallandWonen heeft de mogelijkheid om hier ook huurwoningen te bouwen. Volgens de prestatieafspraken met gemeente Raalte en de huurdersverenigingen. 

Het plan Marissink - straatnaam: Marissinkhof 

In het ontwerpbestemmingsplan van plan Marissink is totaal ruimte voor ongeveer 38 woningen. In de eerste fase gaat het om 18 woningen aan (de nieuwe straat) Marissinkhof. 
SallandWonen gaat hier 4 'Buitengewoonthuis-woningen' bouwen. Met de realisatie van deze woningen komen we tegemoet aan de prestatieafspraken met gemeente Raalte en de huurdersverenigingen. Maar ook aan de vraag van het Plaatselijk Belang van Nieuw Heeten om ook in een kleine kern nieuwbouw te realiseren. En geven we invulling aan onze onze duurzaamheidsdoelstellingen.

'Onze Buitengewoonthuiswoning'

We gaan hier 4 'Buitengewoonthuiswoningen' bouwen, zoals we ze noemen. Deze middelgrote huurwoningen zijn geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen hier goed en lang zelfstandig wonen. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. 

We bouwen verder aan goed wonen

Dat er behoefte is aan dit type woning bleek wel uit de reacties bij de verhuur van de Buitengewoonthuiswoningen die we al gebouwd hebben op meerdere locaties in andere buurtdorpen. (Heeten (4), Broekland (4), Heino (5), Olst (4+4) en Raalte (8+16).
Daarom bouwen we volop verder op de (nieuwbouw)locaties in de buurtdorpen Nieuw Heeten, Luttenberg, Heino en Olst. Daar kunnen woningzoekenden in 2022 of 2023 een nieuwe woonstek vinden in onze Buitengewoonthuiswoning. 

Bekijk het filmpje om te zien hoe de woning er van binnen uit ziet.

Wat maakt deze ‘Buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

Omschrijving woning 

De instapklare woning is energiezuinig en biedt veel wooncomfort door: goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en duurzame luchtwarmtepompinstallatie met koelfunctie en vloerverwarming op de beneden- en bovenverdieping.   

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam.  De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

Verhuur planning en informatie

De woningen zijn inmiddels verhuurd. Op 25 juli hebben de huurders de sleutel van hun woning gekregen.

Tekeningen

begane grond
1e verdieping en zolderruimte
gevelaanzichten