Verduurzaming en onderhoud in meerdere dorpskernen

We hebben plannen om een groot deel van onze woningen te verduurzamen en onderhoud uit te voeren.
Het gaat hierbij om bepaalde woningen in de wijk De Enk in Raalte en de buurtdorpen Broekland, Heeten, Nieuw Heeten, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Welsum en Wesepe. 

Planning

De planning is om in 2022 te starten met de bouwwerkzaamheden. Maar daarvoor moeten we eerst allerlei onderzoeken doen. Daar zijn we in 2020 en 2021 mee bezig.

Flora & Fauna

In 2020 hebben we de flora- & faunaonderzoeken al gedaan. Hierbij keken we naar de mogelijke aanwezigheid van huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

3D-scannen

In de laatste weken van 2020 en de eerste maand van 2021 gaan medewerkers van Ter velde & Den Besten de woningen aan de buitenzijde vastleggen met behulp van een 3D-laserscanner. Het digitaal inmeten is nodig om goede bouwkundige tekeningen te kunnen maken. De adviseur plaatst hiervoor bij een aantal woningen in uw buurt aan de voorzijde op de straat en de stoep een scanner. Aan de achterzijde wordt vanuit het achterpad (en de zijkant bij hoekwoningen) ook een scanner geplaatst. Dit apparaat scant de woning aan de buitenzijde om de afmetingen van de woning uit te rekenen.Dat ziet er zo uit!

100 % inspecties

In de maanden januari, februari en maart van 2021 gaan we bij de woningen langs om per woning vast te leggen hoe de staat van het onderhoud is en of er asbest aanwezig is. De bewoners ontvangen van ons vooraf een brief met informatie en een afspraak voor de binneninspectie.

Herkenbaar

Alle werknemers die in opdracht van SallandWonen in de wijk werkzaam zijn, zijn altijd herkenbaar aan een blauw herkenbaarheidshesje met het logo van SallandWonen. Zij kunnen zich op uw verzoek legitimeren met een bewijsbrief. Vraag hier gerust naar.

Twijfelt u? Bel dan SallandWonen.