Aangepaste leeftijdsgrenzen voor 55+ woningen

Vanaf 1 april 2020 passen we de leeftijdsgrens voor de 55+woningen en appartementen aan. Óf de leeftijdsgrens vervalt óf de grens wordt verhoogd naar 65+

Wat betekent dit voor u?
De nieuwe leeftijdsgrens gaat per 1 april 2020 in. In het woningaanbod vanaf 1 april wordt  de nieuwe leeftijdsgrens vermeld in de advertentie. 

De bewoners van de woningen met een 55+label hebben een brief van ons gehad. Voor hen verandert er verder niets, zij kunnen gewoon blijven wonen.

De leeftijdsgrens vervalt
Van een bepaald deel van onze woningen of appartementen halen we de leeftijdgrens af. Personen van alle leeftijden kunnen daar dan gaan wonen. Dat doen we bij dié woningen die minder geschikt zijn voor minder mobiele personen of verder af staan van voorzieningen in de buurt. Hierdoor kan iedereen sneller een woning vinden. 

Van 55+ naar 65+
Een ander deel van onze woningen of appartementen houdt het label ‘seniorenwoning’. Maar de leeftijdgrens verhogen we naar 65+. Deze woningen zijn zeer geschikt voor ‘langer zelfstandig thuis wonen’.

Huurders zijn veel mobieler dan vroeger, werken langer door en hebben een hogere levensverwachting zonder (veel) hinder te ervaren van lichamelijke beperkingen. De leeftijdsgrens om in aanmerking te komen voor een seniorenwoning hebben wij dan ook verhoogd naar 65+.