Nieuwbouw op de plek van de voormalige Hartkampschool vordert snel

Nieuwbouw op de plek van de voormalige Hartkampschool vordert snel
De gemeente Raalte en SallandWonen toveren de locatie van de voormalige Hartkampschool in Raalte om tot een mooie woonbuurt. Met acht sociale huurwoningen en drie kavels voor de bouw van geschakelde koopwoningen. De nieuwbouwlocatie aan de Hartkampweg vordert snel en krijgt inmiddels steeds meer vorm.

Huur en koop
De acht sociale huurwoningen zijn aan de buitenkant zo goed als af. Daar wordt nu gewerkt aan de binnenkant. De drie bouwkavels zijn eerder dit jaar onder grote belangstelling uitgegeven in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dat betekent dat de kopers de woningen ontwerpen en bouwen met een eigen gekozen architect en aannemer. Dit doen ze samen met hun medebouwers.

Locatie
Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad voor er op deze plek gebouwd kon worden. De gemeente en SallandWonen zijn daarom erg trots op hetgeen er op deze locatie, dichtbij het centrum van Raalte, gerealiseerd wordt. Op de foto ziet u wethouder Wout Wagenmans en directeur-bestuurder Marijke Kool op de plek waar straks elf huishoudens in Raalte hun woonplek gaan vinden.

Sociale huurwoningen bestemd voor kleine huishoudens
De acht sociale huurwoningen zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens, vooral voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. De woningen hebben een ruime woonkamer met keuken op de begane grond en op de 1e-verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer.

Dezelfde woningen in Heino en Salland II in Raalte
''In deze tijd van grote vraag naar woningen is het altijd mooi om iets positiefs te kunnen melden over nieuwe woningen. We zijn dan ook erg blij dat we niet alleen op deze locatie, maar ook in het centrum van Heino en aan de rand van de nieuwbouwwijk Salland II deze mooie buitengewoonthuiswoningen bouwen. Het zijn mooie woningen voor kleine huishoudens, met een hoog niveau van afwerking en (duurzame) faciliteiten. Iets waar we oprecht trots op zijn", vertelt Marijke Kool. 

Open Huis – op afspraak bij de buitengewoonthuiswoningen
“We willen graag, vooral aan ouderen, laten zien dat deze buitengewoonthuiswoningen heel geschikt zijn om lang zelfstandig te kunnen wonen. Daarom nodigen we belangstellenden uit om hier een kijkje te komen nemen. Daarvoor organiseren we zaterdag 8 augustus een

‘Open Huis-op afspraak’, vanwege de 1.5 meter-afstandsmaatschappij. U kunt ons bellen om een afspraak te maken via het telefoonnummer 0572-348-348

Verhuur
Zoals het nu lijkt bieden we de buitengewoonthuiswoningen aan volgens het gebruikelijke aanbodsysteem via de website en facebookpagina van SallandWonen.

  • 8 op de Hartkampschoollocatie in Raalte in augustus
  • 6 in het centrum van Heino in september
  • 16 op het nieuwbouwplan Salland II na de jaarwisseling /voorjaar 2021.