Persbericht trots op Westdorp

In Westdorp zijn 194 woningen klaar voor de toekomst. Er is anderhalf jaar lang hard gewerkt om de woningen te verduurzamen en onderhoud uit te voeren. Het resultaat: tevreden huurders in comfortabele en energiezuinige woningen.

De woningen in de wijk Westdorp in Raalte zijn in de jaren ’60 van de vorige eeuw gebouwd en waren aan een opknapbeurt toe. Het is even doorbijten geweest voor de bewoners.  Nu wonen ze weer in een comfortabele energiezuinige woning. Een woning waar het goed wonen is en waar ze voorbereid zijn op de toekomst als het gaat om duurzaamheid. Bijna alle woningen hebben gemiddeld een energielabel A en alle kleine en grote gebreken zijn verholpen. 98% van de bewoners heeft gebruik gemaakt van het aanbod voor zonnepanelen.

Sommige bewoners Westdorp tijdelijk uit huis
De meeste van de werkzaamheden zijn gebeurd terwijl de huurders in de woning bleven wonen. Voor het vervangen van de vloeren in de woningen, konden huurders tijdelijk in een vervangende woonunit wonen. Een hoop overlast voor de huurders dus. Gelukkig kwamen ze allemaal terug in een woning waar nieuwe vloerbedekking was gelegd.

Waardering
Regelmatig hebben we de bewoners gevraagd hoe zij de werkzaamheden en tijdelijke verhuizing ervaarden. Met een eindbeoordeling van een 7,8 zijn we meer dan tevreden.

Een mooi resultaat dat we samen met de bewoners en aannemer Salverda Bouw hebben bereikt!

We gaan verder
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het onderhouden en verduurzamen van onze woningen in de Maten (Raalte) en in Broekslag (Wijhe).

Kijk voor meer informatie