Voorkomen, snel ontdekken en oplossen van huurschulden

Persbericht: In Olst-Wijhe willen we voorkomen dat mensen door een huurschuld uit hun huis worden gezet. Daarom heeft de gemeente Olst-Wijhe afspraken gemaakt met SallandWonen, het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) en Financiën de Baas. Die afspraken gaan over het voorkomen, snel ontdekken en oplossen van huurschulden. Ze gaan ook over het snel hervatten van huurbetalingen.  

 

Wat gebeurt er bij huurachterstand? 

Heb je een maand de huur niet betaald, dan neemt een medewerker van SallandWonen contact met je op. Die medewerker overlegt met jou wat de beste oplossing is voor de betaalachterstand. Als het niet lukt de achterstand snel op te lossen, geeft SallandWonen dit door aan de gemeente. De gemeente zoekt contact met de huurder. Samen wordt dan gekeken of er beginnende schulden zijn en of er misschien meer aan de hand is. Je kunt hierbij gebruikmaken van een gesprek met Financiën de Baas. Samen met hen kijk je naar de beste oplossing voor jouw situatie. Als het nodig is word je doorverwezen naar het BAD (Budget Adviesbureau Deventer). Het BAD neemt dan snel contact op. Binnen één week wordt een afspraak gepland voor een aanmeldgesprek.  

Het BAD laat in dat geval aan SallandWonen weten dat er een afspraak is gepland. Hierdoor krijg je dan de tijd om met het BAD te zoeken naar een oplossing. Het is belangrijk dat je je snel meldt in geval van financiële problemen: SallandWonen geeft alleen uitstel als de huurschuld nog niet te hoog is opgelopen! 

Privacy 

In de samenwerking van SallandWonen en gemeente Olst-Wijhe worden gegevens uitgewisseld over inwoners. De gemeente verwerkt uw persoonsgegevens onder andere voor de uitvoering van onze wettelijke taken. Hierbij conformeren ze zich altijd aan de belangrijke wetgeving rondom privacy, de AVG. Deze wet helpt de privacy te beschermen. Wil je weten hoe er met uw gegevens wordt omgaan? Lees hier meer over in de Privacyverklaring