Vraag een gratis boom of struik aan!

De gemeente Raalte geeft  3200 gratis bomen en struiken weg. Zo gaan ze samen met alle inwoners van de gemeente Raalte de omgeving vergroenen. Dus vraag een gratis boom of struik snel aan, want op = op! Wilt u weten hoe u een boom of struik het beste kunt planten? Bekijk dan de video 'hoe plant ik een boom'. 

Waarom gaat  de gemeente Raalte samen vergroenen? 
Door minder tegels en een groenere omgeving kan regenwater beter de grond in zakken en het groen zorgt voor verkoeling tijdens zomerse dagen. Hierdoor hebben we allemaal veel minder last van wateroverlast door hoosbuien, extreme hitte en langdurige periodes van droogte. Ook biedt groen een schuilplek aan bijen, vlinders en andere dieren. En een groene omgeving is ook gezonder. Het zorgt voor minder stress en betere concentratie.

Wanneer kan ik een gratis boom of struik aanvragen?

  • Als u de boom of struik in uw eigen tuin of bij eigen bedrijfspand plaatst en  
  • Als u woont in de gemeente Raalte of  uw bedrijfspand in de gemeente Raalte staat en
  • Als u tijdens de Groen Samen Doen-weken nog niet eerder een boom of struik hebt aangevraagd en
  • Als u uw boom of struik aanvraagt met het formulier hieronder van de gemeente Raalte

Uit welke bomen kan ik kiezen? 
U kunt uw boom of struik tijdens het ophalen kiezen. Er zijn appel- en perenbomen en een blauwe bessen- en vlierbessenstruik beschikbaar.

Hoe kan ik een boom of struik aanvragen 
Op de website van de Gemeente Raalte/Groen Samen Doen staat het aanvraagformulier

Wanneer en waar kan ik de boom ophalen? 
In het aanvraagformulier vult u  in waar en wanneer u de boom of struik ophaalt. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvangt u een bevestiging op de mail. Deze bevestiging laat u zien tijdens het ophalen van de boom of struik. Ophalen kan bij GroenRijk Raalte, Welkoop Heino en Raalte en Zuid-Oost Salland in Heeten op 16, 23, 30 oktober en 6 november tussen 09:00 en 16:00 uur:

Een huishouden kan maar één boom aanvragen. Hier wordt naar gekeken bij de aanmeldingen.