Worden jullie de groenste buren van de gemeente Raalte?

Samen met uw buren de hoofdprijs van € 5000,- winnen om de tuinen in jullie straat te vergroenen. Brengt dat u gelijk op ideeën? Doe dan mee met de Groenste Buren Challenge van de gemeente Raalte. Met deze challenge worden buren uitgedaagd om het beste groenplan te maken voor het vergroenen van de voor- en achtertuinen in jullie buurt. Inleveren van het plan kan tot en met maandag 8 november. 

Waarom gaan we de gemeente Raalte samen vergroenen?

Door minder tegels en een groenere omgeving kan regenwater beter de grond in zakken en het groen zorgt voor verkoeling tijdens zomerse dagen. Hierdoor hebben we allemaal veel minder last van wateroverlast door hoosbuien, extreme hitte en langdurige periodes van droogte. Ook biedt groen een schuilplek aan bijen, vlinders en andere dieren. En een groene omgeving is ook gezonder. Het zorgt voor minder stress en betere concentratie.

Wat moet er in het plan staan?

Beschrijf wat u gaat doen om jullie voor- en achtertuinen te vergroenen. Daarbij kan u denken aan minder stenen en meer bomen en planten in de tuinen, het aanleggen van geveltuintjes, groene daken, infiltratiekratten of een regenwatervijver. Ook het afkoppelen van regenpijpen en het plaatsen van een regenton, het maken van eigen compost en natuurlijk het aantrekken van meer vogels, bijen, vlinders of andere dieren zijn goede ideeën.

Wat zijn de spelregels?

Het plan moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het plan moet met minimaal 5 buren bedacht zijn. Ook ondernemerburen kunnen meedoen! 
  • Het plan moet een begroting bevatten van minimaal € 5000,-. 
  • De winnaars winnen maar liefst € 5000,- om de plannen werkelijkheid te maken. Daarnaast delen we nog vijf keer € 1.500,- uit.
  • Bent u één van de winnaars? Dan moet het gewonnen geldbedrag natuurlijk ingezet worden voor de tuinen en het project moet in 2022 uitgevoerd worden.

Dus, worden jullie de groenste buren van de gemeente Raalte? Trommel uw buren op en doe mee! 
Meer informatie en het formulier om u aan te melden vind u hier