Zonnepanelen ook voor huurders

We doen ons best om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk huurders gebruik kunnen maken van zonnepanelen op hun huurwoning. Want met zonnepanelen profiteert u van goedkopere, zelf opgewekte zonnestroom. Deze zonnestroom is gegarandeerd goedkoper dan de prijs die u betaalt bij uw huidige energieleverancier.

Wij werken hiervoor samen met de stichting Wocozon. Wocozon is een stichting zonder winstoogmerk, die als doel heeft om de sociale huurwoningen ook te laten profiteren van de zonnepanelen. 

In onderstaand filmpje ziet u op een eenvoudige manier hoe het werkt:

We bieden u zonnepanelen aan 

Als uw woning geschikt is voor zonnepanelen krijgt u van SallandWonen een brief met uitleg en de mogelijkheid om gratis zonnepanelen te laten plaatsen. We sturen deze brieven naar een serie woningen (we noemen dit projectmatig) waarbij we al onderzocht hebben dat de daken geschikt zijn en de woning 'zon-gunstig' staat. Als een woning binnen een bepaalde tijd verduurzaamd wordt en groot onderhoud krijgt, wachten we met het plaatsen van zonnepanelen om het dan tegelijktijdig te doen. 

Heeft u zelf belangstelling? 

Wilt u zelf graag aangeven dat u belangstelling heeft voor zonnepanelen? Dat kan dat via de direct regelen knop 'zonnepanelen aanvragen'.

We bekijken dan voor u of u zonnepanelen kan krijgen. (We bekijken eerst of het dak geschikt is en de woning 'zon-gunstig' staat. En als uw woning binnen een bepaalde tijd verduurzaamd wordt en groot onderhoud krijgt, wachten we met het plaatsen van zonnepanelen om het dan tegelijktijdig te doen).

U hoort van ons of Wocozon óf u zonnepanelen kan krijgen en wanneer we dit gaan doen.  

Aanbod zonnepanelen
Het plaatsen van de zonnepanelen kost u niets. U betaalt alleen maandelijks een voorschot voor de opgewekte zonnestroom, net als bij uw huidige energieleverancier. Heeft u minder gebruikt dan uw voorschot? Dan krijgt u met de jaarlijkse afrekening geld terug van het betaalde voorschot. 

Financieel voordeel voor u
Wij garanderen u dat het bedrag voor de afgenomen energie áltijd lager is dan het bedrag dat u betaalt voor de stroom van uw energiebedrijf. Oftewel: u gaat er financieel altijd op vooruit! 

De prijs voor de gebruikte zonnestroom is € 0,165. Voor de opgewekte, maar ongebruikte zonnestroom, die u terug levert aan uw energieleverancier, betaalt u € 0,08. Want uw energieleverancier geeft ook u een vergoeding van gemiddeld € 0,08. Deze vergoeding is dus ongeveer gelijk aan wat u ons betaalt als u meer zonnestroom opwekt dan u nodig heeft.

Doet u mee?
We hebben uw toestemming nodig om zonnepanelen op uw woning te plaatsen en uw handtekening dat u zonnestroom af wilt nemen. U ontvangt daarom in de brief een aanbod van Wocozon voor zonnepanelen op uw woning en u kunt lezen wat uw voordeel is met zonnepanelen. Als u de overeenkomst tekent, zal Wocozon contact met u opnemen voor de installatie.

Zie hieronder een rekenvoorbeeld van de situatie met en zonder zonnepanelen: 

 

Alle voordelen nog even op een rijtje:

  • Wocozon plaatst de zonnepanelen gratis en netjes.
  • Zij onderhouden de zonnepanelen. Is er iets mee? Dan neemt u contact op met Wocozon.
  • U betaalt niets voor de zonnepanelen zelf, maar alleen voor de opgewekte zonnestroom.
  • De zonnepanelen zijn dus eigenlijk uw 2e energieleverancier.
  • U betaalt voor deze zonnestroom áltijd minder dan u aan uw huidige energieleverancier betaalt.
  • Het maandelijkse voorschot betaalt u samen met de huurbetaling (via SallandWonen aan Wocozon)
  • Heeft u minder gebruikt dan uw voorschot? Dan krijgt u met de jaarlijkse afrekening geld terug van het betaalde voorschot. 
  • Door zelf deze groene (zonne)stroom op te wekken, draagt u direct bij aan een beter milieu, voor uzelf en uw omgeving.
  • U zorgt er ook voor dat ons land minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen, zoals aardolie, aardgas en kolen.

Nog vragen?
Heeft u nog vragen? Bezoek dan even de website van Wocozon of bel gerust de klantenservice van Wocozon. Ze zijn bereikbaar op het telefoonnummer: 085 744 10 58 of stuur een mail met uw vragen naar klantenservice@wocozon.nl

Ervaringen van bewoners die zonnepanelen van Wocozon op hun dak hebben.


 

.