Zelf klussen

U heeft bij ons veel vrijheid om uw woning naar eigen smaak aan te passen.
Voor veel zaken moet wel eerst toestemming aangevraagd worden. De aangebrachte voorziening of wijzigingen mogen er namelijk niet toe leiden dat de woning moeilijker verhuurbaar wordt of zelfs in waarde daalt. Ook moeten de aanpassingen vakkundig en veilig worden uitgevoerd. U kunt een aanvraag indienen via 

de direct regelen-knop "Woningaanpassing"

Vinden wij uw aanvraag een verbetering? Dan krijgt u een akkoordverklaring met voorwaarden van ons, die u ondertekend retour moet sturen.

Veel gevraagd over Zelf klussen

Hoe vraag ik toestemming om zelf een verandering aan te brengen?

Algemeen

Dit kunt u digitaal aanvragen door in te loggen op 'Mijn SallandWonen' via

de direct regelen-knop "Woningaanpassing"

Als u toestemming krijgt van SallandWonen, dan weet u zeker dat uw aanpassing voldoet aan de eisen van veiligheid en kwaliteit en/of er voor de aanpassing een vergunning van de gemeente moet worden aangevraagd.

Ik heb aanpassingen aan mijn woning gedaan, en ga nu verhuizen. Wat nu?

Algemeen

Als u uw huur opzegt, komt de opzichter bij u langs. Hij beoordeelt de woningaanpassing. U hoort tijdens deze afspraak of u de aanpassing mag laten zitten, ter overname kan aanbieden of moet vervangen of verwijderen.

Wie onderhoudt de aanpassingen die ik zelf heb aangebracht aan mijn woning?

Algemeen

De aanpassingen vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid. Dat geldt ook als u toestemming heeft voor de aanpassingen. Houdt u er rekening mee dat de kosten voor het plaatsen en het onderhoud van de aanpassing voor uw eigen rekening zijn.

Eventuele schade ontstaan aan de woning moet hersteld worden en de kosten daarvan zijn voor u.

Hoe is mijn woningaanpassing verzekerd?

Algemeen

Heeft u zelf een aanpassing in uw huurwoning aangebracht? Bijvoorbeeld extra keukenkastjes, of heeft u een schutting geplaatst? Dan zijn deze NIET verzekerd via de opstalverzekering van SallandWonen. Deze, door huurders aangebrachte woningaanpassingen noemen wij huurdersbelangen. Deze huurdersbelangen kunt u meeverzekeren op uw eigen inboedelverzekering. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar.