Reparatieverzoek

Is er iets stuk in uw woning? Of is er storing aan de electrische deuren of lift in uw woongebouw?
U kunt uw reparatieverzoek zelf indienen Bel ons als u een reparatieverzoek heeft. Dat kan via via de direct regelen knop: 'Reparatieverzoek' of via 0572- 348 348.

Kunnen wij zelf de reparatie verrichten? Dan maken wij direct een afspraak met u wanneer onze vakman bij u komt om de reparatie uit te voeren. Een aantal reparatieverzoeken aan de woning wordt niet door ons, maar door een ander bedrijf geregeld. Zij nemen dan contact op met u om een afspraak te maken.

Veel gevraagd over Reparatieverzoek

Ik heb lekkage door stuifsneeuw, wat nu?

Als er veel sneeuw is gevallen en het gaat hard waaien, treedt het verschijnsel 'stuifsneeuw' op. Sneeuw komt dan door de wind tussen bijvoorbeeld dakpannen, ventilatieroosters en andere openingen in uw woning. Wanneer de sneeuw smelt, lijkt er op die plekken een lekkage te ontstaan. Wat kunnen we ertegen doen? Helaas weinig, stuifsneeuw lekkages zijn niet te behandelen zoals normale lekkages.

Wel hebben we enkele tips:
✅ Vang het water op en maak de locatie waar het lekt steeds droog.
✅ Houd de lekkage met regelmaat in de gaten en beoordeel of het minder wordt.
✅ Is het water schoon en helder, dan is de kans groot dat het om stuifsneeuw lekkage gaat.
✅ Kijk, indien mogelijk, of er in de buurt van de wateroverlast sneeuw op het dak ligt. Dat geeft meestal ook een indicatie of het om stuifsneeuw lekkage gaat. Probeer niet zelf de sneeuw van bijvoorbeeld het dak te halen. Dat is erg gevaarlijk en ook kan daardoor juist schade ontstaan.
✅ Lekt het na de vorstperiode nog steeds? Neem dan contact met ons op 0572- 348 348

Twijfelt u over de oorzaak van de lekkage? Neem dan contact met ons op 0572- 348 348, dan kunnen wij samen met u op zoek naar een oplossing

Ik heb een reparatieverzoek. Waar kan ik deze melden?

Is er iets stuk in uw woning? Of is er storing aan de electrische deuren of lift in uw woongebouw?
Een reparatieverzoek meldt u op onze webiste via de direct regelen knop: 'Reparatieverzoek' of telefonisch via 0572- 348 348.

Kunnen wij zelf de reparatie verrichten? Dan maken wij direct een afspraak met u wanneer onze vakman bij u komt om de reparatie uit te voeren. Een aantal reparatieverzoeken aan de woning wordt niet door ons, maar door een ander bedrijf geregeld. Zij nemen dan contact op met u om een afspraak te maken.

Waar kan ik vinden welke reparaties jullie uitvoeren en welke ik zelf moet doen?

We hebben dit in de folder 'Onderhouds ABC-wie doet wat?' staan, maar op dit moment is deze folder niet op de website te vinden. 

Bel ons daarom. Dat kan via 0572- 348 348.

Ik ben mijn sleutel kwijt, ik kan mijn woning niet in. Wat kan ik doen?

Heeft u geen reservesleutels meer en kunt u niet in uw woning komen? Dat is erg vervelend. Wij hebben geen reservesleutels van onze woningen. U kunt hiervoor bellen met Kluizen en Sloten, telefoonnummer 074 - 24 23 924 of 06 - 54 91 82 64. Zij komen om de deur van uw woning te openen. Deze kosten zijn voor u en moeten direct afgerekend worden. Dit kan contant of via een PIN-betaling.  Kan de deur alleen geopend worden door het slot te vervangen? Dan zijn deze kosten ook voor u.

Er ontbreken sleutels van de raamboompjes. Wat kan ik doen?

Alle sleutels op raamboompjes zijn hetzelfde. U heeft aan 1 sleutel dus genoeg. Is er geen enkele sleutel? Dan kunt u deze bij ons bestellen via een reparatieverzoek. Een reparatieverzoek kunt u indienen via de direct regelen knop: 'Reparatieverzoek' op onze website of bel ons op 0572- 348 348.

Ik heb een probleem met mijn buitenkraan. Wat kan ik doen?

Een buitenkraan is vaak overgenomen van de vorige huurder. Als u een probleem heeft met de buitenkraan moet u zelf voor een oplossing zorgen.

Voorkom schade en kosten door uw buitenkraan op tijd af te sluiten voor de vorstperiode. 

Ik wil graag een klus gedaan hebben, wat niet onder het onderhoud van SallandWonen valt. Waar kan ik terecht?

U kunt informeren bij de uw gemeente. Er is een vrijwilligersdienst die u misschien kan helpen:

Gemeente Olst-Wijhe:
Vrijwillige hulpdienst Ut Huus Olst-Wijhe, 0570-563600, www.uthuus.nl

Gemeente Raalte:
Algemene Hulpdienst: 0572-355000 (kantoor Raalte) of 0572-382502 (kantoor Heeten) www.hulpdienstraalte.nl