Huur opzeggen

Huurt u een woning van SallandWonen en u wilt uw huur opzeggen? Wij hanteren een opzegtermijn van minimaal een maand.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Mijn echtgenoot/geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Wij ontvangen graag een kopie van de akte van overlijden en een kopie van uw legitimatiebewijs. Wij zetten de huurovereenkomst daarna op één naam.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Algemeen

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit.

Daarna kunt bij ons een verzoek tot het wijzigen van de naam op de huurovereenkomst indienen. Dit doet u door het opzegformulier medehuurderschap in te vullen en naar ons op te sturen of mailen. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen. Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.

Ik heb een formulier huuropzeggen medehuurder opgestuurd naar jullie. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

U hoort binnen 14 dagen of wij uw opzegging goedkeuren. Keuren wij uw opzegging goed? Dan ontvangt u hier een schriftelijke bevestiging van en passen wij met in achtneming van de wettelijke opzegtermijn de naamstelling van de huurovereenkomst aan. Als wij uw opzegging niet goedkeuren, dan ontvangt u van ons een schriftelijke afwijzing met daarin de reden.

Mijn partner is overleden. We zijn niet gehuwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Als u een duurzame relatie met de overledene had, dan kunt u mogelijk aangemerkt worden als medehuurder. U kunt dit aanvragen door het aanvraagformulier medehuurderschap in te vullen. In het formulier leest u welke papieren u moet aanleveren om de huurovereenkomst op uw naam te krijgen. Is dit niet duidelijk, bel ons dan.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

De opzegtermijn is minimaal een maand. U kunt natuurlijk ook al eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren en is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

Algemeen

U kunt als nabestaande de woning digitaal opzeggen via het 'direct zelf regelen-icoon: Huur opzeggen'. U kunt daar uw contactgegevens invullen, zodat we met u contact opnemen om het te regelen.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat, kan opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beide voor de opzegging.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Algemeen

Staat de huurovereenkomst op beide namen of heeft u een geregistreerd partnerschap of een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar? Dan heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het opzegformulier medehuurderschap volledig in te vullen en beide te ondertekenen.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is een maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Dan wordt het automatisch de eerstvolgende werkdag.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Algemeen

Nee, helaas kan de einddatum niet verzet worden. Een huuropzegging is definitief.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

Algemeen

U krijgt van ons een bevestigingsbrief. De sleutels van een garage/berging kunt u in de betreffende brievenbus deponeren.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

Algemeen

U ontvangt binnen 3 dagen een bevestiging huuropzegging via e-mail of per post.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Algemeen

Nee, een huuropzegging is definitief, u kunt er niet op terugkomen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bel dan zo snel mogelijk met ons.