Regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder bij 'Vraag en antwoord' vindt u informatie om u op weg te helpen.

Veel gevraagd over Regelen bij mijn verhuizing

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Ja, geef uw verhuizing op tijd aan bij uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Tot aan de einde huurdatum kunt u spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. De overname legt u vast op de overnameformulieren. Deze formulieren krijgt u per e-mail na de voorinspectie van uw woning. U levert deze in samen met de sleutels. De kosten verrekent u onderling. Wij bemoeien ons daar niet mee. Worden spullen niet overgenomen? Verwijdert u deze dan voor de einde huurdatum volgens de afspraken die u heeft gemaakt met de opzichter Wonen. Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overname meestal niet mogelijk. Overleg dit met de opzichter Wonen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Na de voorinspectie bieden we uw woning zo snel mogelijk aan via ons woningaanbod. Soms verhuren wij de woning aan iemand uit een bijzondere doelgroep, bijvoorbeeld iemand uit een instelling of een statushouder. Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden. Wij laten het u weten als er een nieuwe huurder gevonden is zodat u afspraken kunt maken over overname van spullen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Wat er allemaal komt kijken bij een huuropzegging hebben wij voor u een rij gezet. Dit kunt u lezen in de 'Folder Checklist opleveren woning'.
De folder vindt u op de pagina Huurdersinformatie.

Vergeet u niet de verhuizing door te geven aan uw gemeente en eventueel de Belastingdienst voor huurtoeslag. Regel de inboedelverzekering op tijd.