Regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder bij 'Vraag en antwoord' vindt u informatie om u op weg te helpen.

Veel gevraagd over Regelen bij mijn verhuizing

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Algemeen

Wat er allemaal komt kijken bij een huuropzegging hebben wij voor u een rij gezet. Dit kunt u lezen in de  folder "Hoe laat ik mijn woning achter?"
De folder vindt u op de pagina Huurdersinformatie.

Vergeet u niet de verhuizing door te geven aan uw gemeente en eventueel de Belastingdienst voor huurtoeslag. Regel de inboedelverzekering op tijd.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de voorinspectie bieden we uw woning zo snel mogelijk aan via ons woningaanbod. Soms verhuren wij de woning aan iemand uit een bijzondere doelgroep, bijvoorbeeld iemand uit een instelling of een statushouder. Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden. Wij laten het u weten als er een nieuwe huurder gevonden is zodat u afspraken kunt maken over overname van spullen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Algemeen

Wilt u spullen zoals vloerbedekking of gordijnen over laten nemen? Dan is dat iets tussen u en de nieuwe huurder.

Deze afspraken moeten wel op papier vastgelegd worden. Zo weten wij wat er achter mag blijven en verkomen we gedoe achteraf. Het overnameformulier ontvangt u per van de opzichter na de voorinspectie van uw woning.

U en de nieuwe huurder ondertekenen beiden het overnameformulier. De kosten regelt u onderling. Het formulier levert u tegelijk met de sleutels in.

Worden spullen niet overgenomen? Dan verwijderd u deze voor de einde huurdatum.
Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overname meestal niet mogelijk. Overleg dit met de opzichter Wonen.

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Algemeen

Ja, geef uw verhuizing op tijd aan bij uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.