Nieuw wonen aan De Passage - centrum Raalte

SallandWonen heeft plannen om de kantoorruimte op de 1e en 2e verdieping van het Kulturhus, aan de Passage in Raalte te transformeren in appartementen. SallandWonen is eigenaar van dit pand. En is als sociale verhuurder voortdurend op zoek naar plek voor de bouw van betaalbare woningen van een goede kwaliteit in een leefbare omgeving. Door deze ruimten, die nu verhuurd worden als kantoren, om te zetten naar verhuur van woningen, maken we hiermee een mooie slag.

Verbouwplannen en planning
Er liggen plannen op de tekentafel voor 16 appartementen geschikt/bestemd voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De komende tijd gaan we deze plannen verder uitwerken en de ruimtelijke procedure doorlopen. We hopen in 2023 te starten, zodat in 2024 de nieuwe huurders in het gebouw wonen.

Onze doelstellingen
Na de verbouwing hebben we er 16 duurzame huurappartementen bij dicht winkels en andere voorzieningen. Door deze kantoorruimten om te zetten naar woonruimte, geven wij invulling aan onze missie om te zorgen voor duurzame en betaalbare woonruimte in Salland.

Wonen doen we samen
‘‘We zijn al een tijdje in overleg met de huurders van de kantoorruimtes. Het vertrek bij het Kulturhus is nog niet voor alle partijen eenvoudig, maar we hopen dat ze snel een andere plek vinden’, vertelt Marijke Kool, directeur-bestuurder.

Op de hoogte blijven
Via deze plek - de projectpagina ‘Nieuw wonen aan de Passage’ houden we u op de hoogte van de voortgang. En volg ons op Facebook.

Wilt u hier wonen?
U kunt zich niet op voorhand aanmelden als geïnteresseerde voor déze woningen. Zodra we zover zijn, bieden we de appartementen aan via het reguliere woningaanbod.

Denkt u eraan dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij SallandWonen?
Inschrijven, zoeken naar en reageren op een woning doet u vanaf deze plek.