Nieuwbouw Franciscushof Het Veld

Tussen de N35 en het al gerealiseerde deel van het Franciscushof ligt het nieuwbouwplan Franciscushof Zuid.

Op het gedeelte Het Veld worden in opdracht van SallandWonen 20 huurwoningen gerealiseerd. Dit zijn 20 'BuitenGewoonThuis' woningen. Het type BGT woning dat hier gebouwd gaat worden is meer natuur inclusief en circulair gebouwd. De woning is geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens en voor langer zelfstandig thuis wonen. 

De planning

De start van de bouw staat gepland voor september 2024.
We verwachten dat we de sleutels aan de nieuwe huurders kunnen uitdelen en in het voorjaar van 2025. 

'Onze Buitengewoonthuiswoning'

Wij gaan 20 'Buitengewoonthuiswoningen' bouwen, zoals we ze noemen. Deze middelgrote huurwoningen zijn geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen hier goed en lang zelfstandig wonen. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele eengezinswoning. 

We bouwen verder aan goed wonen

Dat er behoefte is aan dit type woning bleek wel uit de reacties bij de verhuur van de Buitengewoonthuiswoningen die we al gebouwd hebben op meerdere locaties in andere buurtdorpen. (Heeten (4), Broekland (4), Heino (5), Olst (4+4) , Raalte (8+16), NieuwHeeten (4), Luttenberg (4). 
Daarom bouwen we volop verder op deze locatie en in de buurtdorpen Heino en Olst. Daar kunnen woningzoekenden in 2024 een nieuwe woonstek vinden in onze Buitengewoonthuiswoning. 

Wat maakt deze ‘Buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

Compact, duurzaam en betaalbare woningen

  • de woning biedt veel wooncomfort
  • is instap klaar 
  • de woning is gasloos en energiezuinig 
  • zonnepanelen voor het opwekken van stroom
  • het biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers
  • geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
  • heeft weinig onderhoud nodig 

Omschrijving woning

De instapklare woning is energiezuinig en biedt veel wooncomfort door: goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en duurzame luchtwarmtepompinstallatie met koelfunctie en vloerverwarming op de beneden- en bovenverdieping.   

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam.  De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

Verhuurinformatie

Woningaanbod & reageren

Woningaanbod

De inschrijving voor deze woningen is nog niet van start gegaan. Wanneer de startdatum bekend is zullen wij dit communiceren op onze website en via social media. 

Ons huidige aanbod is online te vinden via ons woningaanbod op deWoningzoeker.
Daar kunt u reageren als u belangstelling heeft om te huren. 

Denkt u eraan dat u ingeschreven staat als woningzoekende om te kunnen reageren? Inschrijven, zoeken naar en reageren op een woning doet u vanaf deze plek. 

Reageren

Vanaf de startdatum heeft u twee weken de tijd om te reageren. De sluitingsdatum en -tijd staan in de advertentie vermeld.

Denkt u eraan:

  • dat u ingeschreven staat als woningzoekende, om (straks) te kunnen reageren? Inschrijven doet u via onze website De Woningzoeker.
  • en u op die plek ook uw zoekprofiel instelt? Want dan ontvangt u automatisch een tip-bericht zodra de woningen voor de verhuur worden aangeboden.

Welke voorrangsregels zijn er bij het toewijzen?

Welke voorrangsregels zijn er bij het toewijzen?

Wanneer er voorrangsregels gelden bij het toewijzen van de woningen zullen deze hier te vinden zijn. Deze informatie volgt later. 

Tabel met overzicht van woning-type-huurprijzen-voorwaardenwoning

Tabel met overzicht van woning-type-huurprijzen-voorwaardenwoning

De overzichtstabel met de type woningen en de bijbehorende huurprijzen en voorwaarden volgt later.

Wat zijn de huurprijzen?

Wat zijn de huurprijzen?

Wanneer de huurprijzen bekend zijn zullen deze hier te vinden zijn. Deze informatie volgt later.