Nieuwbouw Wijhe – Beatrixlaan

In de wijk Broekslag aan de Beatrixlaan gaan we op de plek waar nu nog 2 verouderde (duplex-)woongebouwen staan nieuwe woningen bouwen.

In de maand juni/juli laten we de schetsplannen eerst zien aan de direct omwonenden. Ze ontvangen hiervoor een uitnodiging. Daarna vragen we bij de gemeente de bouwvergunning aan. We hopen dat we eind 2023 kunnen starten met bouwen.

Verouderd gebouw maakt plaats voor nieuw
We hebben in overleg met de huidige bewoners besloten om twee verouderde duplex-woongebouwen te gaan slopen. Het gaat om 16 duplexwoningen met de even huisnummers 2 tot en met 32. Ze zijn gebouwd in 1950 en voldoen niet meer aan de huidige eisen qua maat, comfort en isolatiewaarde. Ze gaan daarom plaats maken voor nieuwe, duurzame en betaalbare woningen.  

Bewoners maken plaats voor sloop
Ondertussen zoeken we samen met de huidige bewoners voor hen naar een andere passende woning. Veel bewoners zijn al verhuisd naar een andere woning en anderen gaan aankomende tijd verhuizen.

Het slopen van de verouderde woningen start in 2023 
Deze leeggekomen woningen laten we tot aan de sloop niet zomaar leegstaan! We gebruiken ze als logeerwoning voor andere wijkbewoners waar we grootonderhoud-verbouwingen doen. En we gaan ze tijdelijk verhuren onder de leegstandswet. Dat doen we vanwege de krapte op de woningmarkt en om een prettige leefomgeving in de wijk te behouden.

Heeft u tijdelijk woonruimte nodig? Kijk dan of u hier tijdelijk kunt huren.