Verkiezingen 22 november

Op 22 november zijn er landelijke verkiezingen. Kijk ook naar wat partijen vinden van wonen: https://woonkieskompas.nl/nl/

Wooncrisis
De wooncrisis treft ons allemaal, in heel het land. Of er gezocht wordt naar een eerste eigen woning of dat men liever wat kleiner wil wonen, beter passend bij de leeftijd.  Of dat er vanwege scheiding met spoed andere woonruimte wordt gezocht of na jaren inschrijfduur nog steeds geen zicht is op een eigen plek.  Het wordt steeds lastiger om (passende) woonruimte te vinden. Bij SallandWonen zijn we heel hard aan het werk om oplossingen hiervoor te bedenken en uit te voeren.  Maar dit probleem kunnen wij niet alleen oplossen. Hier hebben wij de medewerking voor nodig van de regering. Samen kunnen wij er voor zorgen dat plannen ook werkelijkheid worden.  Zodat woningzoekenden ook echt uit kunnen kijken naar een sociale huurwoning die bij hen past. 

Woonkieskompas
Woonkieskompas.nl is vanaf 1 november beschikbaar voor iedereen die wonen een belangrijk onderwerp vindt. Aan de hand van 26 vragen kan jij als kiezer jouw mening geven. Het woonkieskompas laat je daarna zien welke politieke partijen daar het beste bij passen.