Ontwikkeling bij het Wooldhuis in Heino, SallandWonen bouwt door.

Directeur – bestuurder Marijke Kool van SallandWonen heeft afgelopen dinsdag (02-04-2024) haar handtekening gezet onder de aankoop van een kavel naast het vernieuwde verpleeghuis 't Wooldhuis in Heino. Hiermee bouwt SallandWonen verder aan het realiseren van appartementen voor ouderen waar (indien gewenst) zorg geleverd kan worden.

De woonzorgvisie in deze regio onderschrijft het belang van een goede samenwerking tussen de domeinen wonen en zorg. Door de kracht van elkaars expertise te bundelen creëren SallandWonen en Het Zand een plek in Heino met passende toekomstbestendige woningen met mogelijkheden tot zorgverlening en/of ondersteuning binnen handbereik

Het Zand had al een vergunning om hier 14 grondgebonden (zorggeschikte) woningen te realiseren. SallandWonen ziet kans om binnen de bouwmogelijkheden van het bestemmingsplan hier 24 appartementen te realiseren. Het doel is om begin 2025 te starten met de bouw.

‘Prachtig voorbeeld hoe we samen als Salland Wonen en Zorgspectrum het Zand concreet invulling geven aan de woonzorgvisie van deze regio, en samen met bewoners invulling geven aan een zorgzame gemeenschap in het mooie Heino!’ zegt Janine Noordhuis, bestuurder bij Zorgspectrum Het Zand.

 

Op de foto: 
Dames vl.nr. Marijke Kool (SallandWonen) en Janine Noordhuis (Zorgspectrum Het Zand)
Heren vl.nr. Peter van der Dussen (SallandWonen) en Roy van Dongen (Zorgspectrum Het Zand)