Handtekeningen voor bouw 21 sociale huurwoningen op het Douma terrein

Marijke Kool (directeur bestuurder SallandWonen) heeft samen met Joost Mulder, directeur van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling regio Noord-Oost & Midden, een handtekening gezet voor de bouw van 21 sociale grondgebonden huurwoningen op het voormalig Douma-terrein in Raalte. Op deze locatie van de voormalige deurenfabriek Douma ontwikkelt BPD in totaal 84 woningen.

Deze nieuwe wijk, dicht bij het centrum en het station van Raalte, ligt aan het kanaal met alle voorzieningen in de buurt. En hier worden 3 typen woningen gebouwd, 10 woningen voor 1-2 persoons huishoudens, 4 voor meer persoons huishoudens (of gezinswoningen) en 7 woningen gericht op langer zelfstandig thuis wonen.

Het ontwerp van de wijk en van deze woningen is gedaan door BPD in samenwerking met I’m Architecten. De woningen worden gebouwd door Nikkels. Naar verwachting start de bouw begin juni. De woningen zullen dan naar verwachting medio 2025 worden opgeleverd.

“Fijn dat we op deze mooie locatie verder kunnen bouwen aan woningen voor onze huurders. De vraag naar dit soort woningen is groot.“ aldus Marijke Kool. “Deze huurwoningen, maar ook de betaalbare woningen die BPD in het plan Douma verkoopt, sluiten naadloos aan bij de integrale aanpak in onze gebiedsontwikkelingen. Het creëren van inclusieve leefomgevingen met aandacht voor de fysieke, ruimtelijke en sociale dimensie van het wonen.”, aldus Joost Mulder.

Interesse in het huren van een woning op deze locatie? Houd dan de website van SallandWonen en de socials in de gaten. Hier staat de meeste actuele informatie.


Op de foto van links naar rechts boven:
Olav Barneveld, Dennis Laing, Michel Waanders, Hilco Haarsman en Toby Reimert

Op de foto van links naar rechts onder:
Joost Mulder, Marijke Kool en Peter van der Dussen