Herontwikkeling Abersonlocatie Olst

Het voormalige 'Aberson-terrein' en de aangrenzende gronden krijgen nieuwe invulling. Nikkels projecten bv bouwt hier 20 huurwoningen voor SallandWonen en 46 koopwoningen.

Een nieuwe wijk: 'De Steenpers'

Aan Hooglandstraat in Olst, op de plek waar vroeger machinefabriek Aberson stond, ontwikkelt Nikkels projecten een sfeervol nieuwbouwwijk: 'De Steenpers'.
Van rijwoningen tot vrijstaande woningen voor de verkoop, maar ook 20 huurwoningen voor SallandWonen.  

De nieuwe wijk de Steenpers heeft een dorpse uitstraling en wordt een plek voor iedereen. Met een medisch centrum en meerdere sportvoorzieningen dichtbij. Ook komt er een Kindcentrum, waardoor het een levendige wijk wordt. Vanuit de wijk is het centrum snel en veilig te bereiken door de nieuwe fietstunnel onder het spoor.

De planning

Bouwen: Nikkels is in april 2023 gestart met de bouw van de 20 huurwoningen. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen eind december 2023 klaar.

Grondwerkzaamheden:  maart 2023

Bouwvordering: eind juli 2023 

Verhuurinformatie

Woningaanbod & reageren

Woningaanbod

We verwachten dat we in het najaar van 2023 de woningen aanbieden voor de verhuur, via ons woningaanbod op deWoningzoeker.
U kunt dan reageren als u belangstelling heeft om te huren. U kunt zich niet op voorhand aanmelden als geïnteresseerde voor déze woningen.

Denkt u eraan dat u ingeschreven staat als woningzoekende om straks te kunnen reageren? Inschrijven, zoeken naar en reageren op een woning doet u vanaf deze plek. 

Reageren

U heeft dan twee weken de tijd om te reageren.
Iedereen met een inkomen tot € 48.625,- (prijspeil 2023) kan reageren op het aanbod.
Maar we bieden voorrang aan bepaalde doelgroepen. 

Denkt u eraan:

 • dat u ingeschreven staat als woningzoekende, om (straks) te kunnen reageren? Inschrijven doet u via onze website De Woningzoeker.
 • en u op die plek ook uw zoekprofiel instelt? Want dan ontvangt u automatisch een tip-bericht zodra de woningen voor de verhuur worden aangeboden.

Welke voorrangsregels zijn er bij het toewijzen?

 • 15 van de 20 woningen bieden we aan via de wensmodule (inschrijftijd). Met voorrang voor huurders van SallandWonen, die een grote woning achterlaten. 
 • 5 woningen bieden we aan via loting voor inwoners uit de gemeenten Olst-Wijhe of Raalte.

In de overzichtstabel ziet u welke woningen dit zijn en welke huurprijs erbij hoort.

Wat zijn de huurprijzen?

 • Tussenwoningen € 647
 • Hoekwoningen € 693
 • Hoekwoningen met kapopbouw € 750 

In de overzichtstabel ziet u welke woning welke huurprijs heeft.

Tabel met overzicht van woning-type-huurprijzen-voorwaardenwoning

Tabel met overzicht van woning-type-huurprijzen-voorwaardenwoning

Klik hier om de overzichtstabel te openen.

 

_____________________
Hoe zien de woningen eruit?


U vindt de plattegrond- en geveltekeningen van de 3 verschillende blokken woningen hierboven op deze pagina.
De woningen verschillen van type. Bekijk hiervoor de tabel bij bijzonderheden.  

De kleine-/middelgrootte woningen zijn compact en betaalbaar 

 • gasloos en energiezuinig 
 • met zonnepanelen voor het opwekken van zonnestroom
 • vloerverwarming op de begane grond
 • balansventilatie met wtw-unit
 • geschikt om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen
 • 2e toilet boven
 • 2 slaapkamers 

Omschrijving van de woningen

De' instapklare' woning is energiezuinig en biedt veel wooncomfort door: goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, duurzame luchtwarmtepompinstallatie met vloerverwarming op de begane grond en elektrische radiatoren op de 1e verdieping. De woning heeft balansventilatie met warmte-terug-win-systeem (WTW).

Begane grond
Het zitgedeelte van de woonkamer is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam. Het keukengedeelte is aan de voorzijde en biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). In de hal bevindt zich de trap, het toilet en een technische ruimte, met de warmtepompinstallatie.  

1e verdieping
Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de badkamer. Enkele woningen hebben 2 volwaardige slaapkamers, maar er zijn ook typen met een hoofdslaapkamer en een kleinere kamer met een dakraam. Deze ruimte kan gebruikt worden voor slapen, maar wordt op de tekening berging genoemd. Daarnaast hebben alle typen een aparte ruimte met aansluiting voor de wasmachine en -droger. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder/bergruimte.

2e verdieping/zolderruimte
Hier staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

Buiten
In de achtertuin staat de buiten-unit voor de warmtepompinstallatie.
De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

______________
Heeft u belangstelling voor een koopwoning?

Kijk dan op de website van Nikkels.