Nieuwbouw in Heino - Molenwijk

Molenwijk wordt een groene wijk met veel natuur, opvang van water en ruimte om te spelen.
In Molenwijk worden ongeveer 100 woningen  gebouwd voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen. SallandWonen gaat 20 "Buitengewoonthuiswoningen" bouwen op een kaveloppervlakte tussen 135 m2 en 146 m2. De woningen zijn geschikt voor een brede doelgroep van 1- en 2- persoonshuishoudens. 
De bouw van de wijk is inmiddels gestart.

Uitvoeringsplanning
Voorjaar 2024: start bouw
Vanaf najaar 2024: sleuteluitgifte aan de nieuwe huurders

De nieuwe woningen

Wij gaan hier onze  'Buitengewoonthuiswoningen' bouwen, zoals we ze noemen. Deze middelgrote huurwoningen zijn geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen hier goed en lang zelfstandig wonen. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele eengezinswoning. 

Er is behoefte aan middelgrote woningen

Dat er behoefte is aan dit type woning bleek wel uit de reacties bij de verhuur van de Buitengewoonthuiswoningen die we al gebouwd hebben op meerdere locaties in andere buurtdorpen. (Heeten (4), Broekland (4), Heino (5), Olst (4+4) , Raalte (8+16), NieuwHeeten (4), Luttenberg (4). 
Daarom bouwen we volop verder op de (nieuwbouw)locaties in de buurtdorpen Heino en Olst. Daar kunnen woningzoekenden in 2024 een nieuwe woonstek vinden in onze Buitengewoonthuiswoning. 

Bekijk het filmpje om te zien hoe de woning er van binnen uit ziet.

Omschrijving woning

De instapklare woning is energiezuinig en biedt veel wooncomfort door: goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en duurzame luchtwarmtepompinstallatie met koelfunctie en vloerverwarming op de beneden- en bovenverdieping.   

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam.  De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De badkamer heeft een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.Hoe zien de woningen eruit?

20 woningen verdeeld over  3 blokken:
Blok 1 bestaat uit  4 woningen (Maalkoppel 18 t/m 24)
Blok 2 bestaat uit  8 woningen (Vreugdestand 21 t/m 35)
Blok 3 bestaat uit 8 woningen (Kruibank 5 t/m 19)De geveltekeningen van 4 woningen op een rij van blok 1. In de linkerzijgevel zijn ramen aanwezig.

De geveltekeningen van 8 woningen op een rij van blok 2 en 3.

Bekijk hier de plattegrondtekeningen
Van blok 1 (met 4 woningen) en blok 2 (8woningen) en blok 3 (8 woningen).

Verhuurinformatie

Wilt u hier wonen?
Alle woningen worden aangeboden   via ons woningaanbod op De Woningzoeker. U kunt dan reageren als u belangstelling heeft om te huren. Iedereen met een inkomen tot € 52.671,- kan op deze woningen reageren.
De eerste woningen zijn al aangeboden en de verhuur daarvan loopt. De sleutels van deze woningen worden eind september uitgegeven. 

Vanaf 17 juni 2024  worden er nog 8 woningen aangeboden, een deel met voorrang voor huurders van SallandWonen en een deel via loting.
De sleutels van deze woningen worden in de eerste weken van december 2024 uitgegeven.

Woningaanbod&reageren

Woningaanbod&reageren

Deze nieuwbouwwoningen bieden we, net als onze andere huurwoningen, aan via ons woningaanbod op De Woningzoeker. U kunt dan reageren als u belangstelling heeft om te huren. U kunt zich niet op voorhand aanmelden als geïnteresseerde voor déze woningen.
Denkt u eraan dat u ingeschreven staat als woningzoekende om straks te kunnen reageren? Inschrijven, zoeken naar en reageren op een woning doet u vanaf deze plek. 

Voorrangsregels

Voorrangsregels

Hier leest u hoe de woningen worden toegewezen. 

  • 16 woningen worden toegewezen via de wensmodule.
  • De helft van deze woningen wordt met voorrang aangeboden aan huurders van SallandWonen.
  • 4 woningen worden via de lotingmodule verhuurd aan woningzoekenden in het werkgebied van SallandWonen.

Wat zijn de huurprijzen?

Wat zijn de huurprijzen?

  • Alle tussenwoningen (Maalkoppel 20 en 22, Kruibank 7 t/m 17 en Vreugdestand 23 t/m 33:  € 650,-
  • Hoekwoningen Maalkoppel 18, Kruibank 5 en 19 en Vreugdestand 21 en 35: € 860,-
  • Hoekwoning Maalkoppel 24: € 879,-
  • Met een inkomen tot  € 52.671 kunt u reageren (waarbij huurders met recht op huurtoeslag uiteraard passend gehuisvest worden (tot betreffende aftoppingsgrens)